Botníkové skříně jako kvalitní řešení pro uskladnění několika párů sezonní obuvi

Botníkové skříně a stejně tak i samotné botníky jsou důležitou součástí každého domu či bytu. Způsob, jakým šetříme místo a poskládáme věci kolem sebe, vytvoří příjemnou atmosféru, ve které se budeme cítit dobře nejen my, ale i naši hosté.

Klasický botník asi není třeba někomu představovat. Prostá skřínka, ať už kovová nebo dřevěná, s prostorem pro vkládání bot, která většinou bývá součástí každé předsíně. Avšak už ani toto pravidlo nemusí platit. Součástí pokroku nové doby bývají stále užitečnější možnosti, za něž se nebudete stydět ani pokud je vystavíte v ložnici. Taková skříňka přitom může plnit více praktických funkcí. Kromě párů bot si do ni můžeme odložit například i sako a ušetřit tak spoustu času při oblékání a spřádání společenského oblečení. 

Designový prvek hraje v dnešní domácnosti velkou roli, ale mnohem větší hraje funkce, kterou má plnit. Objednání a posléze zkontruování botníkové skříňě v ložnici představuje trend nové doby, jenž ocení zejména domácnost každé moderní ženy disponující více páry bot. Systém uspořádání pak napoví, jestli je zapotřebí takovou skříňku obohatit i dveřmi či nikoliv. Ty mohou být klasicky posuvné, sklápějící nebo skládací, přičemž druh otevírání odpovídá jak našim předstávam, tak designu i funkci.

Předsíň je z hlediska využití praktičnější, jelikož se jedná o místnost, kde převážně vítáme své hosty. Není vyloučeno, že bychom nemohli naši nabídku možností trochu rozšířit a s radostí si zaexperimentovat, jenže vše je také odvozeno od našich finančních možností. Pořízení si dvou skladovacích skříněk pro naše boty by mohlo být poněkud nákladnější, a proto je dobré si tuto situaci předem rozmyslet. Stejně tak se vyplatí myslet na velikost skříňky. Většina bot se skládá převážně ze sezonní obuvi, která by se nám za normálních okolností potulovala někde jinde po bytě. Tvar a míra obnošení se pak projeví i na jejich vzhledu, což by bylo vhodnější ukrýt někam za posuvné dveře. Pokud se tedy budete rozmýšlet nad otevřenou variantou (bez dvířek), vemte i tuto skutečnost v úvahu. 

Barva odstínu botníku by správně měla ladit interiéru místnosti, což je základem veškéro pořizování nového nábytku. Co je však důležité, tak i s ohledem na umístění je potřeba skříňce zajistit nějaké odvětrávání pro ventilace nepříjemného zápachu. To se týká převážně těch předsíňových variací, kde si postačíme s touto metodou vertikulace vzduchu. V opačném případě si lze pořídit pohlcovač pachu, s nímž osvěžíte nejen botník, ale i celou místnost. 

Speciály

Aktuality