Self-storage - více prostoru, když je ho třeba

Stěhování, velký úklid či pouhá přestavba pokoje mohou být nepříjemné, avšak co dělat s našimi přebytečnými věcmi, které by nám v této době jenom překážely a přitom by nám v budoucnu mohly být ještě užitečné. Jednoduché vvyužití samooobslužných skladů je vhodným řešením, s nímž získáte nejen více prostoru pro uskladnění kterýchkoliv z vašich věcí, ale také pocit bezpečí. 


Self-storage, jinými slovy také samosklad, je místem, které vám přidá několik čtveřečních metrů prostoru, kdykoliv je jich třeba. Z hlediska pohledu zákazníka se asi ptáte, zdali to máte zapotřebí a jestli má cenu cestovat mezi domem a skladištěm sem a tam, na druhou stranu z praktického hlediska se podobné možnosti neubráníte a jistě ji rádi ve vhodných chvílích vždy přivítáte. Těmi vhodnými chvílemi se rozumí například při stěhování, přestavbě jednotlivých pokojů, pořízení si nového nábytku na míru či věnování se sezonním sportovním aktivitám. Tady je dobré se zastavit a uvědomit si, že většina přebytečných věcí, jimiž jsme každý den doma obklopeni, je produktem sezonních aktivit, které rozhodně nepotřebujeme využívat po celý rok, ale přesto, i když se jim v současné době zrovna nevěnujeme, se vyplatí je mít po ruce. 

Někdo může shledat jako vhodné řešení uložení nepotřebných věcí někam na půdu, do sklepa nebo do podkroví svého domu, ale z hlediska bezpečnosti už vám nikdo nezaručí, že odložené věci zůstanou nedotčené i nadále. V opačném případě, kdyby bylo potřeba tyto prostory náhle využít, už by nebylo místo. 

Podobných důvodů pro využití samooblužných skladů samožřejmě může být mnohem více, jenom si je neuvědomujeme, dokud jich náhle není potřeba. Od sportovního vybavení, přes různá elektrická zařízení, zahradní nábytek, materiálu k výstavně až k letnímu či zimnímu oblečení sem lze uskladnit téměř cokoliv. Stejně tak to uvítají naše plochy v interiéru nebo přes zimu na zahradě, pokud je zbavíme všeho nepotřebného. Na jaře si je opět zase vyzvedneme. 

Vzhledem k objemu nákladu a účelu jeho využití byste měli zvážit, zdali se vyplatí si pronajmout skad větších rozměrů, nebo sklad „přesně“ na míru. Od velikosti je totiž odvozena i cena a vesměs nemáme důvod platit za pár centimetrů navíc, které pak nevyužijeme. Pokud hledáme skladiště, jež poslouží jako úschovna našeho majetku na dlouhou dobu, měli bychom si propočítat, kolik toho přibližně plánujeme převést. Zdali zrovna malujeme, měníme jádro bytu, je zřejmé, že se to bez větší přídavné úložné plochy neobejde. V obou případech je tu vždy řešení, které vám zprostředkovací firma nabídne rovnou na místě a vy si pak jen vyberete skladovací plochu přímo podle vašich představ. 

Speciály

Aktuality