Skleněné doplňky vdechnou interiéru tu správnou atmosféru

Málokdo si uvědomuje, že sklo má bezvadné užitkové vlastnosti, díky nimž například skleněná stěna skvěle přepaží velký prostor, a naopak malý se za pomoci vhodných doplňků dá opticky zvětšit. A nepřijdeme přitom o tak potřebné denní světlo, které nás naplňuje energií. Výrobky ze skla jsou jemné a bezpochyby dodají interiéru tu správnou atmosféru. 

Možná se budete divit, když se pořádně rozhlédnete, kolik skleněných prvků má každý z nás doma. Velké místnosti lahodí prostor, ale chybí tomu ten správný šmrnc, jenž by doplnil prázdná místa. Mezi moderními kousky se v poslední době stávají oblíbené rámečky na fotografie. A kdo z vás se již rozhlíží po volném místě na stěně, jistě i zvažuje to, jaký obraz by oživil vaše zdi. Proč si tedy neudělat pěknou rodinnou chvilku, nechat se vyfotit a na krásnou bílou plochu přidat rodinný fotoportrét, který by vyzařoval společné blaho. Není nad to začínat den s úsměvem vaším i vašich drobečků, ať už zvířat, nebo dětí. Rodinná fotografie je základem každého správného žití.

Dnešní moderní doba je rozsáhlá na dekorační prvky, které dokáží obohatit jakýkoliv prostor bez ohledu na jeho velikost. Jste-li sami příznivci nových trendů, rádi byste třeba zkusili skleněné poličky či držátka na různé maličkosti. I stojánek na ubrousky rozjasní část prostoru a zvýrazní věc, která se dříve povalovala někde na zemi a nikdo si jí ani nevšiml. A stejně jako všude, tak i tady platí, že fantazii se meze nekladou a nemusíme váhat zapojit celou naši představivost. Sklo může mít čirou i matnou formu, vytváří se v opravdu široké škále barev a navíc se výborně čistí. Takže se nemusíte obávat něčeho, co byste sami nezvládli. Nakonec si každý vybere, co se mu zlíbí.

Někdo se těchto dekoračních prvků nemůže nabažit a vyzdobí s nimi celou místnost. Pak si ovšem musí dávat pozor, kudy šlape. I na toto bychom měli myslet. Zejména tehdy, pokud máte děti. A nemusí se nutně jednat o rozbitý předmět, ale o i předmět s ostrými hranami. Naštěstí i pro takovéto případy je tu řešení. Různé sklenářské společnosti vyrábí tzv. kalená (bezpečnostní) skla, která svou kvalitou dosahují značně vyšší odolnosti. 

Při výběru doplňků se zaměřujeme hlavně na to, aby vybravné věci lahodily lidskému oku. Podobně to platí u rostoucího zájmu pořízení si skleněných kuchyňských linek, kde jsou různé špíny a mastnoty lehce omyvatelné. Pro někoho to je příjemné osvobození věčnému drhnutí zamaštěných spár mezi dlaždičkami. Musíme si však dát pozor jen na jednu věc. Skleněné dekoraci nevyhovují náhlé a prudké změny teplot. Pokud tedy máte plynovou troubu, raději se se skleněnou linkou rozlučte. 

A pokud právě stavíme a přemýšlíme, jak bychom rozdělili velký prostor, je dobré zvážit celoskleněnou stěnu a zavést ji přímo do projektu. Podobné rozhodnutí můžeme nicméně učinit kdykoliv i bez stavění, ale počítejte s tím, že bude lepší kontaktovat zkušenou osobu, protože celoskleněná stěna začíná u stropu a kotví až u podlahy. Každé přistavění požaduje jisté technické podmínky a pro upevnění skleněné stěny obvykle nestačí pouhá sádrokartonová konstrukce. 

Speciály

Aktuality