Samsung Smart TV doslova jak na dlani díky nové aplikaci Smart View

Televizní vysílání a další multimediální obsahy se pomocí aplikace Samsung Smart View přesouvají na displej chytrého telefonu Samsung Galaxy SII, takže budete mít Smart TV jednoduše na dlani. Domácí sledování televize tak získává takřka neomezenou volnost.

Praha, 15. června 2011 – Samsung Electronics Co. Ltd., přední výrobce na trhu spotřební elektroniky a světová jednička v oblasti informačních technologií, představil novou aplikaci Samsung Smart View. Díky ní mohou majitelé chytrého telefonu Samsung Galaxy SII sledovat na displeji svého smartphonu například právě vysílaný pořad, film či fotografie zobrazené na televizoru Samsung Smart TV. Bez obav, že by například přišli o děj svého oblíbeného seriálu, tak mohou odejít z obývacího pokoje a uvařit si v kuchyni kávu či rovnou sledovat celý seriál pod peřinou. Mimo to aplikace změní mobilní telefon na dálkový ovladač, pomocí kterého mohou uživatelé, oproti klasickému televiznímu ovladači, např. jednoduše zadávat texty díky vituální QWERTY klávesnici nebo ovládat hry joystickem. Prostřednictvím nové aplikace Samsung Smart View lze sledovat na displeji smartphonu multimediální obsahy, které jsou současně vysílány na obrazovce televizoru, tzn., že například stejný film, který sleduje rodič v obývacím pokoji na Smart TV, může sledovat i potomek ve svém pokoji na displeji telefonu Samsung Galaxy SII. Možnosti sledování jdou však ještě o něco dál a potomek se ve svém pokoji může dokonce dívat na oblíbený film spuštěný z Blu-ray přehrávače připojeného k Samsung Smart TV, i když rodič v obývacím pokoji právě sleduje na televizoru televizní noviny.

„Samsung Smart View je revolučním řešením, které přináší do domácností zcela nové možnosti, jak si užít veškeré multimediální obsahy. V propojení s unikátními vlastnostmi smartphonu Samsung Galaxy SII umožňuje funkcionalita televizorů Samsung Smart TV svým majitelům užívat si skutečně chytřejší život bez technologických omezení,“ říká Jan Vaníček, Content Manager společnosti Samsung.Samsung vždy usiloval o to, aby filmy, televizní programy, hudba a další požadované obsahy uložené na DNLA zařízeních jako je počítač, mobilní telefon či fotoaparát, mohli zákazníci zobrazit na velkých obrazovkách svých televizorů. Nyní tuto snahu rozšiřuje a zaměřuje se na opačný konec propojení - na mobilní zařízení.

Jakékoliv multimediální obsahy zobrazitelné na televizoru Smart TV, tedy televizní vysílání, filmy z Blu-ray přehrávače, záznamy z videokamery atd., jsou na displej chytrého mobilního telefonu Samsung Galaxy SII přenášeny bezdrátově skrze Ethernet. Propojení Smart TV a smartphonu Samsung Galaxy SII jde ještě dále, když umožňuje majitelům spustit skrze svůj chytrý telefon jinou nainstalovanou aplikaci televizoru Samsung Smart, a tím ho tak vzdáleně ovládat a využívat funkce Smart TV.

„Televizory Samsung Smart vévodí soudobé ‚smart revoluci ‛ nejenom samotnými vlastnostmi Smart TV, jakými jsou bohatý obsah, 2D a 3D zobrazení, chytré funkce či design, ale také díky propojitelnosti s dalším i zařízeními. Naši zákazníci tak mohou využívat např. Qwerty Smart dálkové ovládání, aplikaci Smart Remote, kterou jsme představili loni v dubnu a nyní aplikaci Smart View,“ říká Ondřej Lukáč, Marketing Manager AV divize Samsung.

Samsung bude aplikaci Samsung Smart View dále aktualizovat o další funkce vzdáleného ovládání vytvořené pro Smart TV, aby podpořil zákazníky v používání unikátních vlastností chytrých televizorů Smart mnoha rozmanitými způsoby. V nejbližší době bude aplikace Smart View rozšířena o funkci Televizní program, díky které budou moci uživatelé vyhledávat informace o televizních pořadech pomocí displeje svého chytrého mobilního telefonu.

Novou aplikací Samsung Smart View, která je nyní dostupná zdarma v obchodě Android Market, lze v současné době propojit chytrý telefon Samsung Galaxy SII a televizory Samsung Smart TV od řady D7000 výše. V červenci bude možné aplikací propojit také přehrávač Galaxy player   (YP-GB70) a později v tomto roce ji budou moci využívat také majitelé chytrých telefonů Samsung Galaxy S a tabletu Samsung Galaxy Tab, kteří aplikaci naleznou ve firemním obchodě SamsungApps.

Veronika Šoufková, Ogilvy PR

Mob: 724 442 965

Email: veronika.soufkova@ogilvy.com

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. je předním světovým výrobcem polovodičů, telekomunikačních zařízení, digitálních médií a technologií určených pro digitální konvergenci. V roce 2010 dosáhla tržeb ve výši 135,8 miliard amerických dolarů. Společnost Samsung Electronics zaměstnává zhruba 190 500 pracovníků ve 206 pobočkách v osmašedesáti zemích po celém světě a je rozdělena do osmi nezávislých obchodních společností: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor and LCD. Značka Samsung Electronics je jednou z nejdynamičtěji rostoucích globálních značek dneška. Samsung Electronics je předním výrobcem digitálních televizorů, paměťových čipů, mobilních telefonů a TFT-LCD displejů.

Více informací naleznete na www.samsung.cz a www.samsung.cz/blog.