Plánujete si stavět dům ze slámy? Ekovesnice Vám poradí

Toužíte po neotřelém bydlení? Máte rádi přírodu, a rozhodně ji neplánujete zatěžovat? Obraťte se na sdružení  Ekovesnice. Ta je neziskovou organizací, která se snaží radit ohedně ekologického bydlení. 

Ale to není vše! Na webových stránkách http://slamenedomy.cz/ se můžete dozvědět, že nezisková organizace umožňuje například pronájem slaměné jurty na vyzkoušení. Je to z jednoho prostého důvodu. Pořídit si nové bydlení je veliký krok. Pokud nejste zcela rozhodnutí, zdali Vám bude vyhovovat strávit život právě ve slaměném nebo kruhovém obydlí, máte jedinečnou příležitost si to zkusit. Jeden z takových zkušebních domků stojí v Hodoníně, ale také v Křížanech u Liberce.



Ekovesnice nabízí odborné poradenství při stavbě slaměných domů. Pořádá teoretické, ale i praktické kurzy, kde se dozvíte jak si sami postavit Vaše vysněné bydlení s dlouhoudobou životnosti. Bude se mluvit i o problémech, které by mohly vystat při výrobě. Organizace pořádá i takzvané pobyty ve tmě. Jedná se o cestu sebepoznání, jež má zakořeněnou tradici v mnoha kulturách (především v Tibetu, Indii a Japonsku). Cílem je strávit celých sedm dní v zatemněné místnosti.



Ekovesnice je sdružení lidí, kteří se rozhodli být nápomocni při realizaci zdravého a soběstačného bydlení. Nepřijímá žádné dotace a dary od veřejných institucí a firem. Prostředky na vlastní činnost získávají ze zaměstnání. Působí jak v České, tak i Slovenské republice. Více informací získáte na internetových stránkách http://ekovesnice.cz/ nebo na http://slamenedomy.cz/.

Speciály

Aktuality